22 компютъра дари ЧЕЗ на РИМ и ПУП.Р.Славейков в Плевен
22 компютъра дари ЧЕЗ на РИМ и ПУП.Р.Славейков в Плевен / dariknews.archive

Десет напълно оборудвани компютърни работни места (компютри, монитори, клавиатури и мишки) бяха дарени на помощно училище „Петко Рачев Славейков" в Плевен от ЧЕЗ. С тях е оборудван кабинет за компютърно обучение.

Компанията дари и на Регионалния исторически музей в Плевен 12 напълно оборудвани компютърни работни места. Те ще се използват за издирване, проучване, представяне, опазване и популяризиране на паметници на културата и природни образци от флората и фауната на територията на Плевенска област.

„Грижата за обществото е част от нашето разбиране как се прави бизнес. Това не е еднократен акт на благотворителност, а дългосрочна политика за устойчиво развитие, която ще продължим да следваме. Устойчивостта е източник на нови възможност и по-стабилни резултати, когато интересите на обществото и компанията се срещат", заяви Цветанка Георгиева, изпълнителен директор на ЧЕЗ ИКТ България ЕАД.

Даренията са предназначени за подпомагане учебния процес, изследователската дейност и предоставят възможности за запознаване и адаптация с нови компютърни и комуникационни технологии

Фондация "Социална академия" в столицата получи 30 напълно оборудвани компютърни работни места. Те ще дадат възможност за реализиране на платформа за обучения на хора на възраст над 45 години с цел адаптирането им към новото технологично време, интегрирането им в новите телекомуникационни социални общности и повишаване на квалификацията и възможностите им за реализация на пазара на труда.