13-ти Общински фестивал проведоха самодейци в местността Тараклъка
13-ти Общински фестивал проведоха самодейци в местността Тараклъка / archiv.DarikNews

Народно читалище "Осъм - 1894" и кметството в село Градище, бяха домакини на ХІІІ Общински фестивал на художествената самодейност, който събра в красивата защитена местност "Тараклъка", талантливите българи от всичките 13 читалища в община Левски.

Веска Фердинандова, член на читалищното настоятелство, приветства домакини и гости, сред които бяха зам.кмета на Община Левски, Здравко Дафинов, Петя Чолакова- главен експерт "Образование, култура и спорт", председателят на ПК по образование, спорт, култура и вероизповедания към Общински съвет-Левски Емил Михайлов.

Фестивалът бе открит от домакините - Народно читалище "Осъм - 1894" с народен танц на детския танцов състав. Програмата беше наситена с народни песни и танци, вокални изпълнения и хумор.Впечатляващи бяха и мажоретките от село Градище, и брейк танците на момчетата от Обнова.

През целия ден на празника от 10:00 до 17:30 часа се множаха гостите, сред които бяха и председателят на Общински съвет - Левски Дочко Дочев, кмета на Община Левски Любка Александрова, общински съветници, кметове на селища в общината, почитатели на автентичния фолклор, съобщава Павлинка Кирилова - секретар на читалището домакин.

Всички участници във фестивала получиха бурните аплодисменти на публиката, както и сертификати за участие.
Красивият празник с изключително добра организация, създадена от кмета на селото Стефан Стефанов и всички съпричастни на голямото събитие, премина при голям интерес. Организаторите се надяват събитието да се утвърди и да се превърне в традиция.