Вълшебникът от Оз и Уинкс Джуниър в „Славейков”
Вълшебникът от Оз и Уинкс Джуниър в „Славейков” / netinfo
С приказни герои, много музика и смях, както и с подобаващо количество конфети отпразнуваха първия учебен ден в СОУ „Петко Рачов Славейков”. Дворът на най-голямото училище се оказа малък за всички ученици, родители, ученици и гости, които пожелаха да присъстват на първия за новата учебна година празник.

Тържеството бе уважено от заместник областния управител Бойка Арабаджиева, главния експерт от РИО-Кърджали Росица Калайджиева, главния юрисконсулт на Община Кърджали Крум Трингов, председателя на училищното настоятелство Сия Илиева, директора на ОДЗ „Райна Княгиня” Красимира Калинова. Най-ентусиазирани сред гостите бяха представителите на университети и неправителствени организации от Испания, Колумбия и Мароко, които осъществяват проект, финансиран от Европейската комисия под ръководството на доц. д-р Татяна Дрозина.

Голямата еуфория сред всички присъстващи настъпи с появата на Вълшебника от Оз, чиято задача бе да донесе посланието си, че всяка мечта може да се превърне в реалност и всяко чудо е осъществимо стига да повярваме и да положим всички усилия. Той попита директора на СОУ „Славейков” Милко Багдасаров за голямата му мечта и обеща да помогне да се осъществи след правилния отговор, който получи на загадката си. Г-н Багдасаров пожела ръководеното от него училище, което до момента е еталон за всички български училища, да се превърне в привлекателно място за хора от целия свят, които да усетят атмосферата на школото и да отнасят със себе си частица от устрема на славейковци към всички краища на света.

Истинският фурор настъпи при появата на шестте феи, наричащи себе си Уинкс Джуниър, които изпълниха модерна песничка и орисаха всички в училището да бъдат още сто години все по-ученолюбиви, по-печеливши, по-конкурентноспособни и по-чаровни.

Цялото училище изпя химна „Шампиони”, на чийто финал гръмнаха конфети и раздвижиха множеството, особено най-малките.

Вълшебникът от Оз въведе първокласниците в училище, а всички останали извиха кръшно българско хоро.