След 3 години прекъсване Кърджали може и да се сдобие с кино
След 3 години прекъсване Кърджали може и да се сдобие с кино / netinfo

 

След 3 годишно прекъсване Кърджали е на път да се сдобие отново с кино. 2200 лева на месец без ДДС ще трябва да плаща новият наемател на кино-залата в сградата, където се помещават областната и общинската администрации в Кърджали, известна още като белия кораб. Отделно за откритите площи пред залата наемателят ще трябва да плаща още 300 лева на месец. Търгът с тайно наддаване за новото /старо/ кино на Кърджали вече е обявен, той ще се проведе на 22 май,  съобщи на брифинг днес областния управител на Кърджали Иванка Таушанова.

Предишният наемател на кино-залата се отказа от стопанисването на залата поради непосилния наем от 4800 лева на месец. На практика настоящия търг се явява втори в търсенето на наемател, които да осигурява киното на Кърджали, което на практика не съществува от 2009 година насам.

Спечелилият търга ще стопанисва през  следващите десет години не само киносалона, но и кафето, като общата площ на обекта е  близо 600 квадратни метра, уточни тя. Към него се предоставят и открити площи, които се  използват през месеците от април до октомври включително.

Сред условията за стопанисване на обекта е да се извършват прожекции на филми най-малко осем пъти месечно, а в срок до шест месеца след сключване на договора за наем, да оборудва киносалона,  да го въведе в експлоатация и да извърши редица ремонтни дейности в полза на областна администрация Кърджали, без право на обезщетение. Да предоставя Киносалона за провеждане на мероприятия на държавни структури и на обществени /неполитически/ организации, безвъзмездно, до 24 (двадесет и четири) пъти годишно.