Славейковци отново на национална конференция
Славейковци отново на национална конференция / netinfo

За втора поредна година представителите на Ученическия парламент към СОУ „Петко Рачов Славейков” ще участват на финала на националната конференция „Училището – желана територия на ученика”, който ще се проведе през месец юни в Пловдив. Областният кръг на конференцията се състоя в петък в зала „Арпезос”. Бяха представени доклади и презентации, класирани след провеждане на общинските кръгове в средата на месец март. Славейковци се явиха с елегантно облекло в класическо бяло и черно с червени вратовръзки, на които ясно се открояваше жълтото бухалче – емблема на училището.

Младежите със самочувствие представиха своята презентация „Училището – желана територия на ученика”, обхващаща всички аспекти на тяхното присъствие в любимото училище – 9 годишната история на ученическия парламент, материалната база, организираните от самите ученици празници и мероприятия, успехите в компютърните технологии и системата „Електронен дневник”, многобройните проекти, включващи пътувания в чужбина, атрактивните извънкласни форми и придобивки. Презентацията представиха председателката на Ученическия парламент Кристияна Арабаджиева, заместничката й Валентина Стойчева, Диян Недев, на когото се възлагат много надежди като лидер на учениците и математическият гений Мария Петкова.

Четири постера изпраща журито на националния кръг на конференцията, а именно представените от ОУ „В. Левски”, с. Дрангово, „Защо ми е приятно в училище и през свободното време” на шестокласничката Христина Ангелова от СОУ „Климент Охридски”, Кърджали; „Училище на село, но от европейски тип” на ОУ „Н. Й. Вапцаров”, с. Рани лист; СИП „Журналистика” на СОУ „В. Левски”, гр. Крумовград.