Кредит за 3 000 000 евро ще получи МБАЛ “д-р Атанас Дафовски”
Кредит за 3 000 000 евро ще получи МБАЛ “д-р Атанас Дафовски” / netinfo
В 16.00 ч в конферентната зала на МБАЛ ”д-р Ат. Дафовски” - Дексиа Комуналкредит Банк АГ и МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски” АД подписват Договор за кредит.

На церемонията по подписването ще присъстват и представители на Министерство на здравеопазването, Министерство на финансите – Атанас Кънчев,от община Кърджали Н. Хюсеин – зам. кмет , Сейфи Неджиб – председател на ОС и Гражданско сдружение „ЕСИП”.

Цялостната дейност по осъществяването на проекта от извършването на енергийния одит,проектирането и организацията на процедурите по избор на финансираща организация се осъществиха с активното съдействие на Сдружение „ЕСИП”,което е главен консултант на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски” АД по този проект.

Три милиона евро ще бъдат предоставени на болницата в Кърджали за осъществяване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на съществуващите сгради. Споразумението включва дългосрочен банков кредит за срок от 12 години. Дексиа-Ком дава своя принос чрез международния си опит в областта на финансиране на здравеопазването.