Златен медал за Августин и сребърен за Айрън от Петко Сираков и Иван Илиев
Златен медал за Августин и сребърен за Айрън от Петко Сираков и Иван Илиев / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил, архив

Талантът от кюстендилската школа по борба Августин Спасов спечели титлата в категория до 50 кг. на международния турнир за юноши "Петко Сиракови и Иван Илиев във Варна. Състезателят на клуб "Васил и Георги Илиеви" бе безкомпромисен и спечели всичките си схватки, срещу румънец, унгарец и на финала победи друг българин- Андрей Георгиев.

Златен медал за Августин и сребърен за Айрън от "Петко Сираков и Иван Илиев"
netinfo

"Така той даде сериозна заявка за титулярно място в националния отбор и участие на Европейското първенство през юли. Трябва да спечели преди това и републиканската титла на отборния шампионат в края на април", коментира главният треньор на клуба Валери Райчев. Той е останал много доволен и от борбата на Айрън Рамадановски, който завоюва сребърен медал при 84- килограмовите. "Айрън отстъпи на финала на представителя на домакините Николай Добрев, като съдия на срещата беше също варненец", добави Райчев.

Златен медал за Августин и сребърен за Айрън от "Петко Сираков и Иван Илиев"
netinfo

Галин Галчов и Нели Шомева се класираха на 5- то място в категориите си, съответно при 74 и 59- килограмовите юноши и девойки. Наско Георгиев постигна две победи и допусна 2 загуби, което не му позволи да се бори за медал. Галя Аначкова и Йордан Анев също не успяха да постигнат призово класиране на международния турнир.

"Спортист №1 на Кюстендил" за 2011 година, Евелина Николова спечели бронзово отличие на турнира, като се качи на почетната стълбичка в категория 55 кг.

"Първата среща паднах от представителката на Румъния Pricob Simona с 2:1 части ( 3:0,0:3,1:2). След това в репешажите се борих с представителката на Русия Viktoriya Shulgina, която победих с туш. За бронзовия медал победих с туш Bediha Gun от Турция", каза за Дарик Евелина Николова.

Златен медал за Августин и сребърен за Айрън от "Петко Сираков и Иван Илиев"
netinfo