Жекова е очарована от Осогово, но препоръча повече писти
Жекова е очарована от Осогово, но препоръча повече писти / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил
Осогово през очите на Александра Жекова
61881
Осогово през очите на Александра Жекова
  • Осогово през очите на Александра Жекова

Очарована от Осоговската планина и трасето на Фън парк Осогово остана най- добрата българска сноубордистка  Александра Жекова.

"Пистата е мъничка, но е перфектна за едно трасе по слоупстайл. Всички състезатели останаха много доволни от условията. Планината е много хубава, имах възможност да я разгледам с моторна шейна. Подходяща е за туризъм, ски, сноуборд, за хайкинг, ходене със снегоходки. Прекрасна е!", каза в интервю за Дарик Сани Жекова. Тя допълни, че е приятно изненадана от Кюстендил, в който идва за първи път.

"Площадът Ви е много красив. Много публика се събра и въпреки дереджето на държавата в момента, те носеха позитивна енергия", каза още сноубордистката.

Александра Жекова препоръча да бъдат направени повече писти в планината, включително и за нейната дисциплина в сноуборда- бордъркрос.

Кратка почивка и заминавам за националния шампионат на Австрия и ЕК, ще го ползвам като тренировка и заминавам за световните купи, които са в Австрия, Швейцария и Испания.

"Надявам се на повече късмет в предстоящите стартове. Целта ми е място в топ 3, но ми е тежък сезон, просто нямах спортен шанс до момента. Имаме карането, здрави сме и е въпрос на време от тук нататък", коментира Жекова пред Дарик.