броене бюлетини
броене бюлетини / Дарик- Кюстендил
 
Започна повторното  броене на бюлетините от втория тур на кметските избори в Дупница в   Административен съд – Кюстендил.Съдя Иван Демиревски даде ход на делото  по жалба на кандидат-кмета от „БСП за България” Първан Дангов, който загуби от настоящия кмет от ГЕРБ Методи Чимев със  111 гласа.

броене
Дарик- Кюстендил


 Броят се повторно  гласовете в две от секциите-№19 в Основно училище „Неофит Рилски“ и №5 в Професионална гимназия „С.П. Корольов”,както и 298 недействителни и 395 бюлетини с „Не подкрепям никого“.
До момента от недействителните бюлетини  излязоха 2 с удебелен Х за Методи Чимев и една за Първан Дангов, които страните оспорват.
„Ние няма от какво да се притесняваме, очаквам това, което е нанесено в протоколите на СИК да се потвърди.Вече първата секция е преброена и се потвърди, това което е написано, така че не очаквам промени.По- скоро от невалидни ще излязат действителни бюлетини, заради удебелен Х.
Видяхте ,за Методи Чимев излязоха 2, а за Дангов-1“, заяви представителят на ГЕРБ Крум Милев.
„Всичко зависи от това, какво ще покаже повторното преброяване, ако наистина се окажат нарушения, ще поискаме преброяване на останалите 30 секции, които сме посочили с идентични нарушения.Удебеленият Х не прави бюлетината недействителна, изрично е условието да се гласува  с Х или V“, заяви Първан Дангов.