Започна раздаването на вторият транш на интервенционните запаси
Започна раздаването на вторият транш на интервенционните запаси / netinfo

 От днес започва раздаването на интервенционните запаси в областта за социално слаби.  То ще става по азбучен ред за дните до 22 август. Своите продукти днес могат да получат хората, на които буквата, с която започва личното им име е А или Б.  7 955 души  имат право да получат от помощта, раздавана от Българския червен кръст по изпълнението на втория транш на програмата "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица"- 2009 г.

За жителите на ромския квартал "Изток" раздаването на помощи ще става от 24 до 29 август. Продуктите ще се получават в квартала.

 Право на това подпомагане имат всички, получавали енергийно подпомагане през предишния отоплителен сезон. Всеки от имащите право на подпомагане може да получи по 3 кг брашно, ориз, захар и по 3,2 кг макаронени изделия. 

Помощта се получава срещу лична карта или от друго лице с нотариално заверено пълномощно. Пунктът за раздаването на помощите в Кюстендил е на бул. "Дондуков" №47, под старите оранжерии и работи от 9 ч. до 18 ч. В Дупница пунктът е в стола на бившия учителски институт.

  "По време на първия транш, помощта си не са получили около 1 200 души, предимно от Кюстендил и Дупница. Почти на 100 % от помощта при първия транш е раздадена в малките общини", каза за Дарик Николов.