Велбъжд Кюстендил
Велбъжд Кюстендил / netinfo
Волейболистките на “Велбъжд”- Кюстендил спечелиха бронзовите медали по време на финалния турнир на "Скаут лигата", за момичета родени 2004/ 2005 г. В спор за третото място, “Велбъжд” победи “Раковски”- Димитровград с 2:0 (28:26, 25:16 точки).

Велбъжд
netinfo


Отборът на ВК "Велбъжд- Олимпия"- Кюстендил игра в състав:
Андреа Стойкова- капитан, Цветина Стойнева, Антонина Стоилова, Елена Ершова, Мануела Ангелова, Мелани Георгиева, Никол Георгиева, СимонаТодорова. Момичетата бяха наградени от Евгени Иванов - Пушката.

Велбъжд
netinfo

 

Велбъжд
netinfo

Отборът на “Бдин Вида”- Видин стана шампион на сезона в “Скаут лигата”, като на финала надигра “Марица”- Пловдив с 2:1 гейма.
В Скаут лигата се включиха 36 отбора от страната. По региони бяха проведени турнири за определяне на 12 най- добри отбора. От регион "Струма" се класираха отборите на "Велбъжд-Олимпия" и "Пирин"- Разлог. На финалния турнир отборите бяха разпределени в 4 групи с по 3 отбора. В група "В" бяха отборите на “Велбъжд”, "Славия"- София и “Казанлък волей”. Още в първия ден на турнира, отборът на Кюстендил категорично зае първото място в групата, след победи над двата съперника с по 2:0 гейма. На четвъртфиналите, “Велбъжд” отстъпи в драматичен мач пред домакините "Марица"- Пловдив. Първият гейм бе за отбора на Кюстендил- 25:18. Във втория гейм, домакините поведоха и от резултат 23:16, последва изравняване и “Марица” спечели частта с 25:23 точки. В тайбрека напрежението си каза думата и домакините извоюваха победа с 15:10.  Така “Велбъжд” игра в малкия финал, който спечели.

Велбъжд
netinfo


“Благодарим на момичетата за отличното представяне и им пожелаваме още по-големи успехи в спорта и разбира се в училище”, коментира треньорът Илияна Шопова.

Крайно класиране във финалния турнира на Скаут лигата в Пловдив

1. Бдин Вида (Видин)
2. Марица (Пловдив)
3. Велбъжд (Кюстендил)
4. Раковски (Димитровград)
5. Пирин (Разлог)
6. Хебър (Пазарджик )
7. Казанлък Волей (Казанлък)
8. Бултекс 2013 (Варна)
9. ЦПВК (София)
10. Шампион (Видин)
11. Славия (София)
12. Арда (Кърджали)
 
 
 
Дарик- Кюстендил