/ iStock/Getty Images
Увеличил се е и броят на самокатострофиралите водачи на територията на областта
През предходната година, въпреки постоянно растящия трафик, в област Кюстендил няма регистриран пътен участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия.

Започва акция за контрол на мотористите

Увеличават се обаче регистрираните нарушения за превишена скорост. Това стана ясно на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. От началото на годината над 60 процента от тежките пътнотранспортни произшествия в региона са настъпили на територията на населените места. Наблюдава се негативна тенденция - на рехабилитираните пътни участъци се увеличава броят на нарушителите с висока скорост, казаха от "Пътна полиция".

Според направения анализ, най-много пътни инциденти в област Кюстендил настъпват в дните петък и събота, в часовия диапазон между 12:00 и 19:00 часа. През миналата година са били особено тежки месеците, в които движението от автомагистрала "Струма" беше пренасочено към главния път Е-79, поради извънредния ремонт, следствие на пожар на едно от мостовите съоръжения, коментираха още експерти.

Без таван на глобата за превишена скорост, засякоха Майбах да лети с 248 км в час

Увеличил се е и броят на самокатострофиралите водачи на територията на областта. Разсейването при шофиране става все по-голям проблем, който има отражение на национално ниво, стана ясно на срещата.

Според Анжелина Тотева - заместник-председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", през миналата година в страната са регистрирани 1758 тежки инциденти само с едно превозно средство. При тях са загинали 182 души и са ранени 2236 човека.
БТА