Сесия на Общинския съвет
Сесия на Общинския съвет / Маргарита Петрова
3 гласа не достигнаха в Общински съвет- Дупница, за да бъде прието предложението за преотреждане на 7 терена за изграждане на Регионален център за третиране на неопасни отпадъци.
Проектът на практика се стопира, най-малко до следващото заседание на ОбС, след като предложението на кмета Методи Чимев за промяна на предназначението на 7 общински имота в Джерман и Грамаде не мина на тази сесия.

„За“ гласуваха 19 общински съветници, 2-ма от БСП бяха против, 3-ма се въздържаха- двама от БСП и независимия д-р Пламен Соколов. За да бъде прието решението бяха необходими 22 гласа.

Кметът на с. Джерман Ангел Цветков отново декларира несъгласието на жителите на населеното място там да се изгражда Център за преработка на отпадъци.
Съветниците се върнаха назад във времето с обвинения какво е направено или не е направено за решаване на проблема с депото, тема, която се дебатира повече от 5 години.

Преди гласуването и дебатите, зам.- кметът Красимир Георгиев обясни, че до 31 декември тази година всички депа, които не отговарят на изискванията трябва да бъдат закрити. Той обясни, че ако докладната не бъде приета, проектът се стопира и допълни, че ако не се изградят Центрове за преработка, не само в Дупница, но и във всички райони без такива, България я чакат сериозни санкции от Европа.

„Европа стои и скоро ще ни почне, не може само да дава пари“, заяви Костадин Костадинов. От микрофона той допълни, че има информация, че община Дупница е в забранителен списък на ПУДООС, на което кметът Методи Чимев отговори, че ПУДООС не е затворена врата за община Дупница.
 
 
Дарик- Кюстендил