Шампионката по карате Мария Десислава Плачкова иска да следва медицина
Шампионката по карате Мария Десислава Плачкова иска да следва медицина / netinfo

Бронзовата медалистка от Балканското първенство при жените Мария- Десислава Плачкова от КК "Мак Доналд"- Кюстендил временно спира участието си в състезания. Тя ще концентрира усилията си върху ученето и кандидатстването в Медицинския университет и в Софийския университет , също с медицина.
Предварителните изпити за прием съвпадат с Европейското първенство в Турция, а редовните кандидат- студентски изпити са по едно и също време с първите Европейски олимпийски игри в Азербайджан и Мария- Десислава Плачкова ще трябва да ги пропусне.
"В момента ученето е на първо място, но няма да се отказвам от спорта. Вече съм в залата от 12 години, баща ми ме записа на карате, след като се видя, че не ми се получаваха нещата в залата по художествена гимнастика", сподели пред Дарик Плачкова. Тя е многократен републикански шампион на България, има 5- ти места на ката и кумите от Балканиади за девойки. С дебюта си при жените спечели бронзов медал на Балканското първенство в Чачак, Сърбия. Това бе и единственото отличие за българския национален отбор.