/ netinfo
334 шофьори са санкционирани за превишена скорост в област Кюстендил, само за 24 часа! Петима от тях са управлявали автомобилите си с над 100 км/ ч в населено място. По линия на ТИСПОЛ, КАТ- Пътна полиция към ОД МВР- Кюстендил проведе специализирана операция за контрол на скоростта, от 06:00 часа на 18 април до 06:00 часа днес.

“Използвахме всички налични сили и средства. Участваха 23 служители, използвахме 7 мобилни камери, една стационарна- в село Багренци, на пътя Кюстендил- Дупница и новата преносима, стационарна камера”, каза за Дарик началникът на сектор КАТ- Пътна полиция Радослав Боюклийски.
 
Със новата камера са установени 85 шофьори с превишена скорост пред светлата част на денонощието и 9 през нощта. Стационарната камера в кюстендилското село Багренци е засекла 36 нарушители през деня и 7 през нощта.

Много са шофьорите с превишена скорост хванати от мобилните камери, в автомобилите на КАТ- Пътна полиция - 197, от които 195 през деня. Санкционирани са водачи и за 40 други нарушения на Закона за движение по пътищата, като невключени светлини и непоставени предпазни колани.
Дарик- Кюстендил