/ iStock/Getty Images
Ромите, нападнали полицаи в Кюстендил, остават в ареста. 

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите Б.Г. (на 42 години) и В.Г. (на 50 години), привлечени към наказателна отговорност за извършени от тях престъпления по чл. 131, ал. 2, вр. чл. 130, ал. 1, по чл. 325, ал. 2, по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 2 от НК, съобщиха от прокуратурата.

На 16.07.2020 г., на територията на кв. „Изток“ в гр. Кюстендил, била извършена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични веществата.

При претърсване и изземване в имот, служителите на реда, придружавани от служебно куче, били нападнати от неговите обитатели с брадва, нож и метална тръба. На един от полицаите били причинени наранявания по главата, другият получил порязвания на ръката. Третият служител бил удрян по главата. Агресивните мъже няколкократно са посегнали и на полицейското куче. Освен това викали, обиждали, размахвали нож и отправяли закани спрямо полицаите при изпълнение на служебните им задължения.

На място пристигнали полицейски служители от РУ на МВР гр. Кюстендил. Пострадалите полицаи били транспортирани до лечебно заведение, където им била оказана медицинска помощ.

При извършеното претърсване и изземване в имота, собственост на едното лице, са били установени високорискови наркотични вещества в големи количества.