Днес се очаква съдът да гледа и мярката за неотклонение на горския служител - Красимир Сулев, който преби бракониер в Дупница.

Извършителят е задържан за 72 часа, но от прокуратурата искат да остане за постоянно в ареста. Пред съда той ще отговаря по две обвинения. Тепърва обаче предстои да бъде уточнено дали преди случката е имало провокации и дали клипът не е режисиран, така че от него да се подбере единственосцената с побоя.

Пострадалият Костадин Станчев е многократен нарушител на закона, като на три пъти от него са конфискувани и автомобили. Той вече е транспортиран в столична болница.

„Дойде да връчи един акт на мой колега. Направи саморазправа пред нас. Заплаши мен и цялото семейство. Предупредих мой колега да снима, когато дойде горският. Той е лош човек”, заяви Станчев, цитиран от NOVA.

Горските служители от Горското стопанство в Дупница са категорични, че техният колега е жертва на постановка. Те споделят, че Станчев редовно бил хващан в нарушение и често проявявал агресия към служителите.
 
„Въпреки това той е превишил своите правомощия. Така или иначе той ще бъде наказан, а степента на наказанието му ще зависи от досъдебното производство. Разследващите прокурори и полицията работят много бързо, така че скоро ще бъдем наясно какво се е случило. Според очевидци той първо е бил заплют, а след това е направен опит за душене”, обясни директорът на стопанството Пламен Поюков.

Красимир Сулев е и треньор по кикбокс на над 100 деца. Родители също изразиха подкрепата си спрямо горския. Те споделят, че мъжът е много спокоен, уравновесен и са сигурни, че е бил провокиран.
NOVA