Сапарева баня
Сапарева баня / Община Сапарева баня
Граждански протест срещу честото прекъсване на електрозахранването в община Сапарева баня се организира за 17 декември- понеделник. Жители на общината ще се съберат в 15 ч. пред сградата на общинска администрация в центъра на града.
 
“Токът спира често, с предупреждение и без предупреждение. Замервания показват, че електроснабдяването в общината е с по- ниско от необходимото напрежение, което поврежда електроуредите и има жалби до ЧЕЗ. Сега през зимния период, спирането на тока оставя хората и на студено. Създават се много проблеми на бизнеса, а общината се развива много добре в сферата на туризма”, коментира в интервю за Дарик една от организаторките на гражданския протест Валентина Тодорова. Тя е собственик на счетоводна фирма.

Протестиращите се надявам на подкрепа и от Община Сапарева баня и настояват за намеса на държавните институции и ЧЕЗ.

“Искаме изграждане на нова подстанция и модернизация на електропреносната мрежа, за да се подобри качеството на ел. енергията, която ползваме. В процес на изграждане са и нови 4 хотела около басейните в Сапарева баня, а я няма необходимата  инфраструктура. Миналата година, навръх Нова година спря тока, така хотелите и къщите за гости не могат да предоставят качествена слуга на гостите си”, коментира Валентина Тодорова.
 
Дарик- Кюстендил