/ БГНЕС
Нормално проходими са пътищата на територията на Кюстендилска област, при зимни условия, съобщиха пред БТА от Областното пътно управление в Кюстендил. Около 15 см е снежната покривка в града, на по-високите места тя достига до 25 см. Няма затворени пътища и въведени ограничения към момента, увериха от ОПУ.

Възстановено преди около час е и движението към Република Северна Македония; вчера, заради почистване, пунктът "Деве баир" беше затворен за товарни автомобили над 12 тона. През пункта се пропускаха само автобуси и леки автомобили, а камионите се отбиваха на паркинги извън пътя за ГКПП "Гюешево".
Общо 39 машини почистват пътищата в областта в момента, каза още дежурният в ОПУ.

Няма сигнали за непроходими пътища или за бедстващи хора, каза за БТА Ивайло Чалъков, експерт в направлението "Отбранителна и мобилизационна подготовка" към община Кюстендил. Той апелира шофьорите да бъдат подготвени за зимни условия, преди да тръгнат на път.

"Снегът продължава да вали, но няма заледявания", посочи Чалъков. Той съобщи, че няма и сигнали за аварии, с изключение на един - за прекъснато електрозахранване в част на Кюстендил.
БТА