Прекратен мач и наказания в група Осогово
Прекратен мач и наказания в група Осогово / Дарик Нюз,архив

Сериозни наказания очакват няколко футболисти на "Септември"- Жабокрът, заради поведението им към длъжностните лица по време на мача с "Копие" в Копиловци, прекратен след 60- та минута. Областният съвет на БФС присъди служебен резултат от 6:0 в полза на Копиловци.
Наказан футболист ще има и от отбора на "Спортист"- Слокощица, заради инцидент с главния съдия след края на двубоя със "Струмска слава"- Търновлак, завършил 4:4. Дисциплинарната комисия на БФС- Кюстендил ще заседава в четвъртък.
В най- резултатния двубой, Ваксево и Ябълково завършиха 5:5. Лозно победи като гост Горна Гращица с 1:4, а ФК "Кюстендил" надигра Багренци с 3:0. Три точки към актива си добавиха футболистите от Богослов, който спечелиха при гостуването си на Граница с 2:4.
Едноличен лидер в класирането на група "Осогово" е тимът на Слокощица с 22 т., след като досегашният водач Нов чифлик почива в последния игран кръг и има 21 т. ФК "Кюстендил" е вече на 3- то място с 18 т., колкото има и 4- тия "Ботев"- Лозно. На последните 3 места са Ябълково, Ваксево и Граница, с по 5 точки.
Нов успех постигна лидерът на група "Рила"- "Славия"- Яхиново, който надигра като гост Джерман с 1:4. Преследвачът Сапарево спечели в оспорван мач срещу "Марек 2007" с 1:2. Кочериново победи Бобошево с 5:1. Овчарци и Ресилово завършиха при 2:2, а Боровец победи Рила с 4:2.
Яхиново води група "Рила" с 21 т., пред Сапарево с 15 и "Миньор"- Бобов дол също с 15 т. На последното място е Рила с 3 точки.