/ iStock/Getty Images
Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Кюстендил за 2020 г. в размер на 6 млн. лв. От тях 3 млн. лв. са предназначени за ремонт на уличната мрежа, останалите са за основен ремонт на сгради и съоръжения на Спортния комплекс „Осогово“, който е в лошо състояние.

Спортната зала в Кюстендил е занемарена от години. Затова цели 3 милиона лева ще бъдат спасителни базата да бъде реновирана и модернизирана, а кметът на Кюстендил Петър Паунов благодари на министър-председателя така:

"Сигурно няма да си изкривя душата и ще благодаря и основната благодарност ще бъде към министър-председателя на страната, към Бойко Борисов, приятеля на Кюстендил Бойко Борисов. Благодаря, защото в тежките моменти вие милеете за Кюстендил и сега, когато застанахте с проектите, приготвихме анализите, въпреки сериозния дебат, знаете, в момента всяка стотинка се цепи на две и в България, и по света, беше категоричен: "Това няма как да продължи състоянието на тази база. Децата, родителите и техните семейства и треньорите ще работят и спортуват в една спокойна, безопасна среда, която носи много настроение и предпоставка за изключително добри резултати".

Останалите три милиона лева ще са за уличната мрежа в града и седемте съставни села. От няколко дни най-неотложните участъци в областния град се ремонтират със 136 хиляди лева по бюджета
БНР