Посланикът на ЮАР Ванеса Калверт /вляво на снимката/
Посланикът на ЮАР Ванеса Калверт /вляво на снимката/ / netinfo
Посланикът на ЮАР в България Ванеса Калверт представи в Кюстендил филм- беседата ”Южна Африка- чудото, което ще бъде открито”. Събитието бе организирано от Географско дружество- Кюстендил и читалище „Братство”.

„Смятам, че българите знаят доста за Южна Африка, но аз представям пред кюстендилци страната не само от политическа, но и от географска гледна точка. В момента 30 000 българи живеят в ЮАР. Нашата страна е изключително разнообразна с едно мултикултурно общество. Голямо е предизвикателството да се обедини едно общество, в което има 11 официални езика и повече от 15 различни културни групи”, заяви Ванеса Калверт.

Посланикът на ЮАР Ванеса Калверт в Кюстендил
netinfo

Тя обясни, че за четвърти път гостува в Кюстендил, като е била гост на Празника на черешата.
„Знам, че имате 94 вида череши и над 400 вида ябълки. Ние поддържаме контакт с вашият Институт по земеделие, като се опитваме да отглеждаме някои от видовете ябълки в различни райони на ЮАР. Срещала съм се с кмета ви Петър Паунов. Имате много активен кмет, с който обсъждахме възможността за селскостопанското сътрудничество и как можем ние да се научим от вас в тази сфера”, допълни посланикът на ЮАР.

среща
netinfo


 
Дарик- Кюстендил