От Пауталия на бъдещето предлагат нови легнали полицаи по главната улица на Кюстендил
От Пауталия на бъдещето предлагат нови легнали полицаи по главната улица на Кюстендил / netinfo

Предложение до общинската комисия по безопасност на движението, за поставяне на "легнал полицай", на две места по ул. "Цар Освободител" в центъра на Кюстендил, ще направи сдружение "Пауталия на бъдещето". Идеята е да има изкуствени неравности за намаляване на скоростта при пешеходната пътека до бившия ГУМ и при тази до пресечката за Районната служба пожарна безопасност и защита на населението.
"Подготвяме и акция срещу неправилното пресичане в града. Зачестиха случаите на блъснати пешеходци, които не пресичат на пешеходните пътеки. Ще направим специални листовки и ще ги раздаваме на пешеходците- нарушители", каза за Дарик председателят на сдружението инж. Огнян Атанасов.
Продължава инициативата "АЗ ГО МОГА, МОЖЕШ ГО И ТИ". Представители на "Пауталия на бъдещето" и техни приятели заснемат клипове, в които показват как водачи шофират из града, спазвайки правилата за движение по пътищата. За целта е създаден и специален канал в YouTube. Към клиповете вече има интерес, като те са наблюдавани от по 100- 200 души. "Разбира се, добрата новина, не е толкова интересна, както лошата, като клиповете с шофиране с висока скорост", коментира инж. Атанасов.