/ Маргарита Петрова, Дарик
„Болницата започва да оздравява, но сме далеч от спасението“ това казаха Костадин Костадинов от ОДБ и председател на Икономическа комисия и председателя на ОбС Емил Гущеров по време на съвместна пресконференция, на която присъства и председателя на групата на ГЕРБ в ОбС Йордан Йорданов.

Кюстендилецът Димитър Стоилов спечели конкурса за управител на общинската болница в Дупница

На 21 февруари е проведена 3-часова среща между председателите на групи в ОбС, завеждащ отделенията в общинската болница, както и утвърденият от конкурсната комисия за управител Димитър Стоилов.

„И двамата имат опит и се надявам да работят заедно и в диалог“ коментираха Костадин Костадинов и Емил Гущеров. Утре на заседанието на ОбС ще се решава дали да бъде избран или не Димитър Стоилов за управител на лечебното заведение.

Положението в общинската болница в Дупница е тежко

Прокуристът Мария Иванова е предоставила доклад за свършеното от нея в трите седмици от вписването й. Установени са нарушения по отношение на лекарствената политика - злоупотреби в аптеката, освен това не са провеждани обществени поръчки за доставка на лекарства. За констатираните нарушения на Мария Иванова е дадено предложение да сигнализира компетентните институции.

Емил Гущеров обясни, че прокуристът има план за оздравяване, който обаче изключва намаляване нивата на компетентност на отделенията. Ще се изчака и решението на ОбС за избора на управител и след това двамата ще решават как да продължи работата. Мария Иванова е успяла да спести на болницата след предоговаряне на условията по договори около 72 000 лв.

Прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Иванова поема функциите и на управител

На срещата със съветници и завеждащ отделения е присъствал и Димитър Стоилов, който обобщено, без конкретика е обяснил какво планира да прави, ако бъде избран за управител.

„По отношение на завеждащ отделенията е много важно мисленето на хората в болницата. Трябва да разберат, че седянката приключи и каквото си изработят това ще получат“, каза Костадинов.

Тази вечер предстоят предсесиините събрания в различните политически групи, а утре сутринта преди заседанието ще се проведе и още един председателски съвет.
 
Дарик- Кюстендил