срещата в община Кюстендил
срещата в община Кюстендил / netinfo
Обезпечена е охраната на черешовите масиви за кампанията в Кюстендилско.
 
Това стана ясно на среща на ръководствата на община Кюстендил и ОД на МВР-Кюстендил. Сред присъстващите бяха кметът Петър Паунов, директорът на ОД на МВР Елиан Стамболийски, началникът на РУ-Кюстендил Росен Райчев и др.
 
Договорено е в охраната на черешовите масиви освен наличният състав на ОД на МВР-Кюстендил да се и използва и жандармерия. "В охраната ще се включат 20 служители на жандармерията. Отново ще има и КПП-та за проверка на автомобилите. Къде ще бъдат те, ще стане ясно след срещата с кметските наместници. Жандармерията ще се включи в охраната на 4 юни", заяви директорът на ОД на МВР-Кюстендил Елиан Стамболийски.
 

Петър Паунов
netinfo

 
Пунктовете за изкупуване на череши и през тази година не могат да бъдат в частни домове, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

"Превозване на продукция повече от 10-12 кг не може да се извършва без документ за собственост на масив или със съответната кантарна бележка. На срещата уточнихме, че работният ден в масива ще бъде между 7.00 и 20.00 ч., работният ден на пунктовете ще бъде между 9.00 и 22.00 ч. В тъмната час на денонощието не може да има хора в масивите. Берачите ще се движат само по установени маршрути. Ще се направи координация с кметовете и кметските наместници", уточни кметът.
Дарик- Кюстендил