IТ конференцията - BizzIT Кюстендил
IТ конференцията - BizzIT Кюстендил / Влади Владимиров
Дигитално изобразително изкуство, Технологии и Предприемачество са основните теми на IТ конференцията - BizzIT Кюстендил. За 3-та поредна година събитието, организирано от екипа на Webrika IT Academy в партньорство с Oбшина Кюстендил и кмета Петър Паунов, ще въведе учениците от града в новите технологии и възможностите, които предоставя ИТ секторът.
Миналите 2 години събитието бе посрещнато с огромен интерес и във всяко негово издание участваха по повече от 100 ученици.

Събитието се провежда в зала Пауталия на Парк Хотел Кюстендил и включва демонстрации на нови технологии и роботи.

IТ конференцията - BizzIT Кюстендил
Влади Владимиров

„Радваме,  че за трета поредна година получаваме покана от община Кюстендил. Искаме да информираме младите хора за IT сектора. Надявам се да има и хора, които вече са присъствали на първите две конференции, за да проследим дали някои от тях са се насочили към IT кариерата. Отново ще говорим за нови технологии, роботика, за дигитално изобразително изкуство, което все повече навлиза на пазара. Лекциите са две, един от лекторите работи в компания за визуални ефекти и игрални филми за Холивуд. Глад за IT  специалисти винаги ще има. IT е вече почти във всяка професия, защото високите технологии навлизат все повече”, коментира за Дарик един от организаторите IT специалиста Георги Прусийски.

IТ конференцията - BizzIT Кюстендил
Влади Владимиров

„Надяваме се IТ конференцията - BizzIT Кюстендил да стане традиция, с идеята да запознаваме нашите деца какво предлага IT сектора. Кюстендил е град на художници и тази година ще запознаем децата с дигиталните възможности, с модул посветен на компютърната анимация. Поканени са ученици от различни възрастови групи, за по- големите е модула за предприемачеството”, каза зам.- кметът на община Кюстендил Светослав Василев.

IТ конференцията - BizzIT Кюстендил
Влади Владимиров

Сред участниците в конференцията са и децата от школата по изобразително изкуство „Новите майстори”.
„Тази конференция е изключително полезна. В днешно време варианта да си само художник е все по- сложен и IT сектора е голямото изкушение за съвремието.  Ще е полезно да видят как да комбинират таланта с рисуване, с варианта да изкарваш и средства от това обединявайки рисуване с IT сектора. Живеем в свят, в който всичко е визия и е направено от компютър. В България това все още е свободна ниша, защото дизайна се прави от програмисти, не от художници. Тези деца от гимназиите са бъдещите дизайнери на България, защото те ще могат и да програмират и ще имат и качеството да рисуват, което е много важно”, коментира ръководителят на школата Евгени Серафимов.

IТ конференцията - BizzIT Кюстендил
Влади Владимиров

В технологичната част на програмата ще бъдат показани последните новости в роботиката за образование. И за финал, млади предприемачи ще разкажат защо са предпочели да се развиват в България и ще говорят за трудностите в приключението да създадеш собствен бизнес.
 
 
Дарик- Кюстендил