/ IStock
Заради европейска заповед за арест
Окръжният съд в Кюстендил наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" за 55 - годишен български гражданин, осъждан, с постоянен адрес в община Сандански, съобщиха от съда.

Мъжът, който излежава присъда в затвора в Бобов дол, е издирван въз основа на европейска заповед за арест, издадена от заместник-държавен прокурор в Апелативната прокуратура към Апелативен съд в Милано. Мярката за неотклонение ще се прилага при режим на "обвиняем" в затвора, посочиха от съда.

Европейската заповед за арест е издадена за изтърпяване на наказание "лишаване от свобода" за срок от 5 години и 4 месеца, за трафик на наркотични вещества.

Арестуваха мъж в София, издирван от австрийските власти (СНИМКИ)

Окръжният съд е постановил, че по отношение на 55-годишния мъж следва да бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража", независимо, че към настоящия момент същият изтърпява наказание "лишаване от свобода" в затвора в Бобов дол.

От една страна, предстои провеждане на съдебно производство за решаване на въпроса за предаването му на компетентните италиански власти, а от друга, съществува опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, ако бъде освободен от затвора - по изтърпяване на наказание, ползване на отпуск или други причини, се казва в мотивите на съда.
БТА