Мартин Димитров отвя конкуренцията, с нов рекорд
Мартин Димитров отвя конкуренцията, с нов рекорд / Дарик радио, архив

С нов републикански рекорди въпреки контузия, кюстендилският лекоатлет Мартин Димитров спечели шампионската титла в четирибоя, на държавното първенство по лека атлетика за момичета  и момчета до 16- годишна възраст. 14- годишният възпитаник на треньора Владимир Табаков не остави никакъв шанс на конкуренцията и впечатли специалистите на стадион "Васил Левски".

Мартин Димитров спечели надпреварата в 3 от 4- те дисциплини. Той бе най- бърз на 800 метра, като изпревари втория с повече от 150 метра, и на 60 метра с препятствия. Състезателят на клуб "Пауталия" победи на скок на дължина и остана 3- ти на 60 метра гладко бягане.

"Мартин лекува контузия и подготовката му бе нарушена в последните месеци, но стисна зъби и постигна това, което бяхме планирали. Можехме да бием и с още рекорда", каза за Дарик треньорът му Владимир Табаков.

Мартин Димитров стана шампион, с нов републикански рекорд и на зимния шампионат в зала, където надпреварата бе в три дисциплини.

Днес първенството продължава с надпреварата при 16- годишните, където клуб "Пауталия" ще бъде представен от възпитаничките на треньора Вергил Анастасов.