Марек победи Черно море и в U21, за първите 3 т. в първенството
Марек победи Черно море и в U21, за първите 3 т. в първенството / netinfo

Първа победа в U21 постигнаха футболистите на "Марек", водени вече от Светослав Георгиев. Дупничани бяха безкомпромисни на стадион "Бончук" и спечелиха и този мач срещу "Черно море", този път с 4:0. Капитанът в този мач Еньо Кръстовчев изнесе футболна лекция на юношите на варненци, които бяха с отбор от момчета, родени 1995- 1996 година.
Първи във вратата на гостите се разписа Кристиян Петков в 30- та минута. В първата част на мача обаче футболистите на "Черно море" можеха да отбележат гол, но защитник на домакините изби от голлинията. До края на първата част голмайсторските си качества доказа Росен Йорданов, който се разписа в 35 и 45- та минути, за 3:0. С красив гол, Емил Стоянов оформи крайното 4:0 в 50- та минута.


Изпълнителният директор Иво Паргов и около 150 фенове гледаха двубоя на "Бончук". Сашо Паргов бе записан като старши треньор, с помощници Светослав Георгиев и вратаря Даниел Белчев.
В първия кръг, "Марек" отстъпи на "Славия" с 0:3, след това загуби като гост на "Хасково" с 2:0 и в третия кръг падна на собствен терен от "Лудогорец" с 0:1. Победата вчера им отрежда 8- мо място с 3 т. Лидер е "Славия" с 10 т., пред "Литекс" с 9 т. и мач по- малко.