Ловец стреля по лисица, но уцели колега. Животът на ранения е вън от опасност
Ловец стреля по лисица, но уцели колега. Животът на ранения е вън от опасност / Дарик- Кюстендил,архив

Ловец е прострелян от колега при ловен излет в кюстендилско. Инцидентът е станал при излет на ловна дружина "Уши" в събота, в района на село Горни Кортен. Иво Йорданов на 36 г. е бил на пусия, колегата му Кирил Цонев- гоняч вижда лисица, стреля по животното, но уцелва колегата си в една от ръцете и двата крака.
"Извадихме големи сачми от 3 от крайниците. Счупена е раменна кост. Пациентът вече се разхожда из отделението. Няма опасност за живота му ", каза за Дарик завеждащият травматологичното отделение д- р Иван Пипонов. Простреляният ловец е служител на Гранична полиция.
"Ловците да били на законен излет, с необходимите документи. Предстои да разследваме инцидента. Колегите са инструктирани преди лова, знаят, че се стреля само по ясно видима цел. Кирил Цонев ще даде показания и Управителния съвет ще реши какво да е неговото наказание. Трябва да се провери и дали Иво Йорданов се е преместил от мястото си на пусията", коментира за Дарик секретарят на Ловно- рибарско дружество "Елен" Венко Калинчев.
Наказанието може да бъде прекратяване на членството за 1 година или по принцип.