/ Община Велинград
Ликвидиран е пожарът в с. Чудинци, община Кюстендил, който възникна на 5 август.

Пожарът се разви върху 2630 дка горски и селскостопански фонд. Унищожени от огъня са 920 дка горски насаждения. В пожара в края на миналата седмица изгоряха шест необитаеми къщи и две селскостопански постройки. В района остават да дежурят два екипа - на РСПБЗН и на Горското стопанство.

Продължава гасенето на пожара, който възникна снощи в землището на с. Фролош, община Кочериново. На място работят четири екипа от районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението", пет екипа на горските стопанства, осем доброволци от община Кочериново и 15 местни жители.

Кметът на Кюстендил: Неподдържана електропреносна мрежа е причина за горските пожари

Благодарност е получил директорът на РДПБЗН - Кюстендил, комисар Св. Георгиев от жителка на засегнато от пожара село, съобщиха още от полицията. Диана Йовчева е изказала голямата си благодарност на всички служители, участвали в гасенето на пожара в с. Ломница.

Пожарът в селото обхвана около 520 дка площ. Изгорели са 300 дка сухи треви и храсти, и низово 220 дка иглолистна гора. Пламъците са унищожили осем необитаеми и сезонно обитаеми къщи и 10 неизползваеми спомагателни постройки.
БТА