Кюстендил не намери сили да победи Витоша- Бистрица
Кюстендил не намери сили да победи Витоша- Бистрица / Влади Владимиров
"Кюстендил" не намери сили да победи "Витоша"- Бистрица
47114
"Кюстендил" не намери сили да победи "Витоша"- Бистрица
  • "Кюстендил" не намери сили да победи "Витоша"- Бистрица

Отборът на ФК "Кюстендил" не успя да се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Кюстендилци загубиха с 1:4 от "Витоша"- Бистрица", на стадион "Осогово" в Кюстендил. В състава на гостите отсъстваше името на премиера Бойко Борисов. Въпреки работния ден, срещата наблюдаваха около 300 фенове.

Първото полувреме беше равностойно, дори с лек превес на домакините, но гостите откриха резултата в 24- та минута. Сергей Ташков вкара с пряк свободен удар, от около 30 метра и изненада вратаря Николай Георгиев, на който и слънцето блестеше в очите. "Кюстендил" имаше пълен териториален превес до края на полувремето, но до гол не се стигна. Лошо започна и втората част от мача, като Мартин Григоров отбеляза за 0:2 в 48- та минута, след удар от границите на наказателното поле и рикошет, който отново направи безпомощен Георгиев. Надеждите за обрат или поне равенство и дузпи дойдоха в 51- та минута, когато Асен Гайдарджиев намали на 1:2, след като бе най- съобразителен в наказателното поле.

"Кюстендил" не намери сили да победи "Витоша"- Бистрица
netinfo

Един от най- дейните на терена Даниел Йорданов се опита да възстанови равенството, но ударите му бяха избити от вратаря на гостите или излизаха на сантиметри в аут.

В 73- та минута, Димитър Кръстев от "Витоша" бе изведен сам срещу вратаря на домакините, след като опита за шпагат на Ивайло Странджов не успя и резултата стана 1:3. Отново Кръстев бе точен в 80- та минута за крайното 1:4, след асистенция на един от най- добрите на терена Радослав Симеонов.

Съставът на "Кюстендил": Николай Георгиев, Кирил Христов, Тони Дончев / 78- Стоил Стоилов /, Ивайло Странджов, Станислав Стойов, Славчо Бойчев, Асен Гайдарджиев, Александър Ангелов, Емил Стоянов, Ивайло Христов / 66- Бранимир Венциславов / и Даниел Йорданов / капитан /.

Чуйте коментара за двубоя на Слави Бойчев: / запис /.

"Кюстендил" не намери сили да победи "Витоша"- Бистрица
netinfo

Гостите от "Витоша": Мартин Минев, Велизар Андонов, Сергей Ташков, Вилен Спасов, Мартин Григоров, Добри Добрев, Росен Танев, Денис Шаранков, Радослав Симеонов, Димитър Кръстев и Ангел Стоянов. Треньор- Ясин Мишауй.

"Кюстендил" не намери сили да победи "Витоша"- Бистрица
netinfo

"Бяхме проучили състава на "Кюстендил". Подходихме сериозно към мача, защото знаехме, че са добър отбор и през първото полувреме ни затрудниха", коментира Мишауй пред Дарик.

Главен съдия на двубоя бе Драган Стойков, с асистенти- Костадин Тановчев и Борислав Арабаджийски, делегат на БФС- Александър Кабзималски.