Кюстендил елиминира Гранит- Коняво в турнира за купата на АФЛ
Кюстендил елиминира Гранит- Коняво в турнира за купата на АФЛ / Дарик- Кюстендил

ФК "Кюстендил" ще представя областта в турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Воденият от Иван Маринов отбор постигна категорична победа с 6:0 над другия претендент "Гранит"- Коняво. Двубоят се игра на терена в село Шишковци, пред около 50- зрители.

Головата серия откри Емил Стоянов в 9- та минута. Юношана Николай Чернев се разписа за 2:0 в 29- та минута, а Иво Максимов бе точен в 39- та мин. за 3:0, като при този резултата завърши първото полувреме. Влезлият на полувремето Николай Петров отбеляза за 4:0 в 74- та минута. В следващите две минути паднаха два нови гола във вратата на "Гранит"- Коняво. Разписаха се двама от най- опитните във ФК "Кюстендил"- Слави Бойчев и Даниел Йорданов.

Двата отбора ще се срещнат отново тази неделя, но в мач от първенството на областна футболна група "Осогово", като домакин ще е "Гранит" в Коняво.

Очакват се представителите на Пернишка и Благоевградска области, които ще са съперници на ФК "Кюстендил" за определяне на един тим, който ще продължи напред в турнира на АФЛ.