Курсантка от Кюстендил с парична стипендия от кмета на Велико Търново
Курсантка от Кюстендил с парична стипендия от кмета на Велико Търново / Пресцентър - Община В. Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи парична стипендия от 3000 евро на кюстендилката Ивона Стоилова, която е курсант от Националния военен университет „Васил Левски" и е носител на академичната награда "3 март". Младата дама в униформа не успя лично да приеме отличието по време на Националния празник, тъй като беше на обучение в Унгария.

Курсант Стоилова бе наградена по предложение на началника на НВУ бриг. ген Пламен Богданов, а решението бе взето от Великотърновския общински съвет. В присъствието на ректора на военния вуз, кметът Даниел Панов връчи отличието.

„Община Велико Търново връчва наградата „3 март" за девета поредна година. Стремим се да подпомогнем професионалния път на курсантите и студентите. Вярвам, че ще вложите отпуснатите средства целесъобразно, за да продължите образованието си и да се реализирате", обърна се Даниел Панов към Ивона Стоилова. Той изрази надежда, че младата дама, която е от Кюстендил, ще остане в старопрестолния град по примера на много нейни връстници и студенти.

Носителката на отличието благодари на кмета и Община Велико Търново за признанието и за усилията, които полагат в подкрепа на младите хора. „За мен е чест и отговорност да бъда горд носител на академичната награда „3 март". Ще работя усилено, ще уча и ще се трудя. За мен времето, прекарано в Националния военен университет и във Велико Търново е много ценно и полезно. Уверявам Ви, че с тази финансова подкрепа ще продължа образованието си, ще повиша квалификацията си и ще се реализирам в България", сподели курсант Стоилова.

Началникът на Националния военен университет също поздрави Даниел Панов и изказа признателност за доброто взаимно сътрудничество.

Ивона Стоилова е петокурсничка във факултет „Общовойскови". През тази година тя завършва обучението си по военна специализация „Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване". Успехът й от гражданската специалност „Стопанска логистика" е Отличен 6,00.