Петър Христов е най- добрият барман
Петър Христов е най- добрият барман / netinfo
Петър Христов спечели приза най- добър барман на България, на 27- то Национално първенство на Българската асоциация на барманите. Кюстендилецът бе най- добър в категорията „Класически коктейл”.  Той получи специална купа, под формата на шейкър, парична награда от 1 500 лв., медал и сертификат. Петър Христов ще представя България на Световното първенство за бармани в Копенхаген, през октомври.
Кюстендилецът впечатли съдиите с коктейл „Ако теб те нямаше”.
Рецептата включва: кори от грейпфрут, зрънца от нар, по 20 мл. ром, ликьор и сироп- виолетка, и 5 мл. амарето. Накрая, всички участници трябваше да долеят до 200 мл. с шампанско.

Петър Христов
netinfo


Надпреварата за най- добър барман бе в 3 рунда. Първият бе за бързо смесване на 3 коктейла, за 1, 40 мин. Петър Христов тук дава второ време. Следва втори рунд, с тест от 50 въпроса. 12- те най- добри продължават към финалния 3- ти рунд- Коктейли с шампанско.  Съдии наблюдават цялото техническо изпълнение, чистотата на работното място, начина, по който се изработва украсата. Кюстендилецът прави цвете от манго. Накрая, всеки финалист прави коктейла си в 5 дози, за 6 минути. Отново, всичко е пред погледа на съдии.

Бармани
netinfo


„Много съм щастлив и очаквам с вълнение Световното първенство в Копенхаген. Това е успех и за Кюстендил”, каза за Дарик Петър Христов. Той бе втори на първенството през миналата година, но през 2017 г. „разби” конкурентите си.
 
Дарик- Кюстендил