/ Красимир Стоименов
Красимир Стоименов завърши успешно и спечели медал от ултра крос триатлонът “Лъвско сърце“. Кюстендилецът даде второ време във възрастовата група 30- 34 години и е 12- ти в общото класиране. Красимир Стоименов е призьор от анкетата на Дарик радио за “Спортист на Кюстендил”, многократен шампион по таекуондо и вече треньор в клуб “Форс 1992”.
 
Ултра крос триатлонът “Лъвско сърце“предизвика, за трета поредна година най-смелите атлети да преминат 140 км. индивидуално или в отборна щафета. Общо 272 състезатели от пет националности се включиха в уникалното по рода си приключение, включващо 3 км плуване, 116 км колоездене и 21 км бягане.

Красимир Стоименов с отличие от Лъвско сърце
Красимир Стоименов

Красимир Стоименов с отличие от Лъвско сърце
Красимир Стоименов

На първо място на почетната стълбичка застанаха Уим Щеркс от Белгия с време от 07:59:14 ч. и трикратната победителка при жените Христина Козарева, която финишира за 09:46:55 часа. Те грабнаха голямата награда от 1000 лева, а останалите победители разделиха наградите осигурени от спонсорите на събитието.
 
“Много тежко състезание! Но, с много високо ниво на организация- маркировка, заредени пунктове за подкрепление. Идеята ми бе да предизвикам себе си. Миналата година изкачих Мальовица с колело, сега триатлон.

Най-любопитното е, че нямах подготовка по плуване, започнах тренировки на 1- ви юни, като ме видя треньорът Янко Янков на общинския плаж, се хвана за главата. В открити води и общ старт се оказа още по-трудно, имам рани по тялото от други участници. Трасето за колоездене също се оказа много по- различно от тези, по които аз тренирах в Осоговската планина, бе с много камъни.

Всички бяха изненадани от успеха ми, като разбираха, че съм таекуондист и това ми е първото подобно състезание”, разказа Красимир Стоименов за Дарик. Следващата му цел е участие в световен Ironman триатлон.

Красимир Стоименов с отличие от Лъвско сърце
Красимир Стоименов

Дарик- Кюстендил