Гимнастички от 19 клуба и 4 държави на Кюстендилско лято 2014
Гимнастички от 19 клуба и 4 държави на Кюстендилско лято 2014 / netinfo

34- то издание на Международния турнир по художествена гимнастика "Кюстендилско лято 2014" е тази събота, на 14 юни. Очакват се гимнастички от Орландо- Флорида / САЩ /, Кишинев / Молдова /, Тузла / Босна и Херцеговина /, както и от цяла България. Участие са потвърдили 19 клуба, сред тях- силните софийски клубове, с Левски и ЦСКА в името си, както и тези от Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, ВИП- Раднево, "Олимпик"- Кюстендил и разбира се домакините от "Велбъжд"- Кюстендил.
Организатори на "Кюстендилско лято 2014" са Спортен клуб по гимнастика "Велбъжд", Община Кюстендил и Българската федерация по художествена гимнастика.
Турнирът започва в 09, 45 часа, а официалното откриване е в 12,00 ч., след което ще бъдат наградени децата от първите две възрасти- деца до 8 г. и деца до 10 години. След 14 ч. е битката при девойки младша, девойки старша възраст и жени. Отново ще има международно и републиканско класиране.
Главен съдия на турнира ще бъде Красимира Филипова, едно от златните момичета на България, която е и е председател на Съдийската комисия към БФХГ. Секретар ще е главният секретар на федерацията Ели Докузанова, а арбитър ще е кюстендилката и майстор на спорта Красимира Василева, каза за Дарик президентът на "Велбъжд" Блага Шишкова.