Данъчното те наблюдава!
Данъчното те наблюдава! / netinfo
  Инспектори от Териториалната дирекция на НАП- Кюстендил започват масово наблюдение на търговските обекти от региона. Служителите от приходната администрация ще наблюдават хранителни магазини, складове на едро, заведения, борси за строителни материали, бетонови възли, аптеки и др., които оперират с високи обороти и в същото време декларират малки вноски на ДДС.

   Резултатите сочат несъответствие между оборота и услугите, и вноските по ДДС, които търговските субекти декларират. Фактите показват тенденция на снижаване на вноските по ДДС, като в същото време дружествата оперират с огромни обороти, съобщава Лилия Иванова от НАП- Кюстендил.

  Наблюдаваните обекти са не само регистрирани по Закона за ДДС лица, а и такива, които са на прага на задължителната регистрация / 50 хил. лв. за последните 12 месеца /.

  "Първо искам да уточня, че това не е акция или кампания, а наблюдение, което ще продължи във времето. Второ в никакъв случай целта не е да се предизвика всеобщ страх от данъчните инспектори, а по-скоро да приканим търговците да декларират реалните обороти и внасят към бюджета дължимото по закон", коментира Венка Василева, директор на ТД на НАП Кюстендил.