светофарна уредба
светофарна уредба / netinfo
Цяла седмица светофарната уредба при ГУМ в Дупница не работи. Това създава сериозни предпоставки за инциденти и задръствания особено в пиковите часове, сутрин и вечер. Пешеходците смятат, че са в правото си да пресичат през 1 минута, шофьорите са ядосани, че постоянно се налага да спират. Допълнително усложнение се получава и от премахнатата, но все още личаща пешеходна пътека пред полицията, където вече е забранено пресичането, но пешеходци редовно минават от там, няколко метра по нагоре има още една пешеходна пътека, а след това друго кръстовище с още места за пресичане. При ГУМ има и подлез, който е с работното време на най-големия магазин, така, че вечер е дори по опасно да се пресича. Проблем със светофарите има и на останалите кръстовища в града.
Читатели сигнализираха, че в Горна махала например има моменти, в които за пешеходците светят един върху друг двата сигнала – зелен и червен.
От администрацията в Дупница обясниха, че проблем са изгорелите платки на контролера, които трябва да бъдат сменени в най-кратки срокове.