/ iStock/Getty Images
Четирима са новорегистрираните с коронавирус в област Кюстендил от изследваните през изминалото денонощие проби. Трима от тях са жители на кюстендилския квартал "Изток". Четвъртото лице е от град Кюстендил, но също е свързано с квартала, информират от Областния кризисен щаб.

Хоспитализирани в болницата в град Кюстендил към настоящия момент са 17 души. Състоянието на един възрастен мъж, който е с редица придружаващи тежки заболявания, продължава да бъде критично. Петима души са в сравнително добро общо състояние, а останалите, настанени за лечение са в средно тежко състояние.

В периода от 22 юни до 26 юни има издадени 237 предписания за поставяне под карантина. Спазването на карантината в Община Кюстендил се контролира от съвместни екипи на РЗИ , МВР, РЗОК и Общинска охрана. Към момента под карантина са 404 души в цялата област.

През изминалата седмица са извършени общо 74 насочени проверки на обекти с обществено предназначение, от тях две по сигнал. За същия период са извършени 31 проверки на лечебни заведения и обекти за търговия на дребно с лекарствени продукти, относно спазване на противоепидемичните мерки.
БТА