Само един сигнал за изборно нарушение е имало през днешния ден
Избирателната активност в Кюстендилска област към 16.00 часа е 23,31 процента, съобщиха от Районната избирателна комисия.

Гласували са 30 176 от имащите право на глас 129 478 избиратели. На първия тур избирателната активност в избора за президент и вицепрезидент към 16.00 часа в областта беше 22,48 процента.

Най-висока активност се отчита отново в община Трекляно - там са гласували 58,35 процента от избирателите. От гласоподавателите в община Невестино вече са дали гласа си 39,98 на сто.

Следващата най-активна община е Кочериново, където са гласували 32,66 процента от имащите право на глас. Активността в община Бобошево е 28,45 процента, тази в Сапарева баня - 27,25.

Общо 26,55 на сто от избирателите са гласували в община Рила, а в Дупница - 24,12 процента. Най-слаба продължава да бъде активността на избирателите в община Кюстендил - 20,63 процента.

"Само един сигнал за изборно нарушение е имало през днешния ден в Районната избирателна комисия в Кюстендил", съобщи председателят й Тодорка Петкова. Комисията е била сигнализирана за неправомерно поставени агитационни материали, в близост до секции при техникума по лека промишленост в Кюстендил.

"Агитационните материали са били премахнати, каза Петкова. Не е имало и проблеми с машините за гласуване, за разлика от предишния тур, преди седмица. Днес е дефектирала само една машина в Кюстендил, но повредата е била отстранена и тя отново работи", каза още Петкова.

Нито един сигнал за нарушение не е постъпил до този момент днес и в Областната дирекция на полицията в Кюстендил, каза говорителят Катя Табачка.
БТА