/ iStock/Getty Images
Установените положителни проби за COVID-19 в област Кюстендил от 3 юли до 5 юли, са общо 23, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Положителни проби са дали жители от общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и Рила.

4-годишно дете от детска ясла в Кюстендил, е с коронавирус

От община Кюстендил новозаболелите през последните три дни са 12. От кв. "Изток", който все още е под карантина, има пет положителни проби. Един от новозаболелите е от с. Берсин, община Кюстендил, а шестима - от града.

От всички взети и изследвани проби на децата и персонала от детска градина "Славейче" в Кюстендил, където имаше заболяло дете, само една е положителна. Тя е на служител от персонала, който е под домашна карантина.

63 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас, 5 души са починали

В община Дупница за последните три дни има девет установени случая, всички от града. Две от положителните проби са на семейство. Един случай на коронавирус има в община Рила - мъж на 67 г., който е в стабилно състояние.

Другата положителна проба е на млада жена от с. Сапарево, община Сапарева баня, близка на вече заразен. Хоспитализираните за лечение от коронавирусна инфекция в Общинската болница в Дупница са 11 души. Сред настанените за лечение има и две семейства.

Трима души са в по-тежко състояние. В болницата в Кюстендил от коронавирус се лекуват други 11 души. Четирима пациенти, с придружаващи заболявания, са в тежко състояние.
БТА