/ iStock/Getty Images
В рамките на една седмица в област Кюстендил са установени само 18 положителни проби на COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб в града.

Положителни проби има от общините: Кюстендил - 13, Дупница - 2, в Сапарева баня, Бобошево и Кочериново има по 1 новозаразен. В COVID отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 10 души.

Къде има най-малко болнични заети легла за лечение на COVID-19 у нас

Двама от тях са на интензивно лечение, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно състояние. В COVID отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани двама души, които са в сравнително стабилно общо състояние.

Към днешна дата в COVID отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски - 2003“, Дупница са настанени за лечение двама пациенти, които са в средно тежко състояние. Има починал 76-годишен мъж, с придружаващи заболявания, от община Кюстендил.

През изминалата седмица в област Кюстендил са поставени 1615 дози ваксини, като с първи прием са 601, а с втори - 1014. От началото на имунизационната кампания в областта са поставени 30 104 дози. Като лицата със завършен имунизационен цикъл са общо 14 365. 
Агенция "Фокус"