Втората пасарелка в Димитровград готова до 15 юни. След това затварят подлеза
Втората пасарелка в Димитровград готова до 15 юни. След това затварят подлеза / DarikNews
Втората пасарелка в Димитровград готова до 15 юни. След това затварят подлеза
73003
Втората пасарелка в Димитровград готова до 15 юни. След това затварят подлеза
  • Втората пасарелка в Димитровград готова до 15 юни. След това затварят подлеза

За малък проблем с единия от асансьорите на новооткритата пасарелка в района на Неделния пазар сигнализира днес кметът на Димитровград Иво Димов. До края на деня се надявам, че проблемът ще бъде отстранен, посочи той. Димитровградският кмет увери, че откраднатата камера за видеонаблюдение на съоръжението ще бъде възстановена, а ако е необходимо, ще бъдат монтирани и други. Той призова гражданите да пазят направеното. До 15 юни се очаква да бъде завършен и вторият пешеходен надлез в района на площад Стара Загора. Стойността на двете е близо 1 млн. лв., като дължината на втората е по-малко и съответно е по-евтина, уточни и главният архитект на града Томи Томов.

Втората пасарелка в Димитровград готова до 15 юни След това затварят подлеза
netinfo

Веднага след пускането й в експлоатация за преминаване в продължение на около месец ще бъде затворен подлезът до жп гарата. Там също се предвиждат сериозни ремонтни работи, като ще бъдат поставени изолации, ново осветление и асансьори, които ще водят към пероните, като се оформя и вътрешен двор, коментира кметът Иво Димов. Около 700 000 лв. е стойността на ремонтните дейности по гарата и района около нея, посочи той. Ангажимент на общината е догодина да оформи предгаровото пространство, а за предвидената там стоянка за таксита тепърва ще се прави проект, в зависимост и от подземните комуникации.

Втората пасарелка в Димитровград готова до 15 юни След това затварят подлеза
netinfo

В най-скоро време ще бъдат разпространени дипляни, а на автобусните спирки в града ще бъдат монтирани рекламни пана, които да показват как ще изглеждат новият жп надлез и кръгово, които се  изграждат до Водната кула. Оказа се, че много от димитровградчани не са запознати с проекта, а той наистина е стойностен, коментира кметът.

 

По-късно днес той ще се срещне и с живущите в бл. 24 на бул. Благоев, за да им представи проекта за паркинг, който общината предвижда да устрои там.  С още информация по всички тези въпроси кмета на Димитровград Иво Димов чуйте в приложения файл.