Внесено е искане за отстраняване от длъжност на кмета Георги Иванов
Внесено е искане за отстраняване от длъжност на кмета Георги Иванов / netinfo
Внесено е искане за отстраняване от длъжност на кмета Георги Иванов
19740
Внесено е искане за отстраняване от длъжност на кмета Георги Иванов
  • Внесено е искане за отстраняване от длъжност на кмета Георги Иванов

Хасковската прокуратура е внесла в съда искане за отстраняване от длъжност на кмета Георги Иванов. Искането е по разследването на случая с "Билла".

Обвинението срещу Георги Иванов по казуса "Билла" е за безстопанственост. Става въпрос за прекратен договор между община Хасково и фирмата. Преди разтрогването обаче фирмата е превела авансово пари по сметките на общината и настоява да й бъдат върнати. По случая има съдебно решение, с което общината се задължава да предвиди плащането и дължимите лихви по изпълнителния лист, а от общинска администрация водят контрадела срещу "Билла".

В коментар пред Дарик кметът Георги Иванов попита как така вчера Яне Янев е съобщил, че предстои внасяне на искане за отстраняването му от длъжност и днес искането на хасковската прокуратура вече е факт.

Мотивите за искането обяви на пресконференция говорителят на окръжна прокуратура Хасково Елена Катранджиева. Тя съобщи че, от 10 юни 2008 година до настоящия момент Георги Иванов не е изпълнил исканията по три конкретния питания на разследващите. Градоначалникът само е пратил документи за частични плащания към "Билла" и документи за това, че фирмата също дължи пари на общината. Повече може да чуете от звуковия файл.