Стартира програма Хасково срещу дрогата`2016
Стартира програма Хасково срещу дрогата`2016 / Darik News, архив

Програмата „Хасково срещу дрогата` 2016“ стартира от днес и ще продължи до 25 юни. На пресконференция в община Хасково днес програмата бе представена официално. Гостува Мобилна театрална група от гр. Крефелд, Германия. Участниците от  трупата, водени от заместник- кмета на града Норберт Аксник, се срещната с кмета на Хасково Добри Беливанов и заместниците му  Евгени Консулов и Милена Трендафилова.

Стартира програма "Хасково срещу дрогата`2016"
netinfo

Норберт Аксник подари на Добри Беливанов символите на Крефелд  и отправи покани за посещение в немския град на хасковския кмет и младежи от града. От своя страна Добри Беливанов  посочи, че ще работи в посока задълбочаване на връзките между двете общини.

Стартира програма "Хасково срещу дрогата`2016"
netinfo

Стартиращата днес седмица срещу дрогата започва в 11,30 часа с дискусия с учениците от СОУ “Св. Паисий Хилендарски“ по проблема „Дроги и други теми свързани с идентификацията на младите хора, употреба на дроги, трафик и насилие".

За 10 ч. утре програмата предвижда дискусия с учениците от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ по същата тема. Половин час по-късно, в 10.30 ч. е интерактивната игра „Световно кафене“ на теми, свързани с наркотиците, в гр. Кърджали. Това е съвместна инициатива на Превантивно-информационните центрове по наркотични вещества в Хасково и Кърджали, с участието на доброволци от двата града.
В 10 ч. на 22 юни е откриването на базар, посветен на билките и здравето, с 25 участници – фирми и земеделски производители на продукти на билкова основа и производители на мед и медни продукти. В 18 ч. същия днес в ДКТ „Иван Димов” е представлението за младежка публика- съвместен спектакъл на Театрални младежки трупи на Хасково и Крефелд.
На 23 юни базарът продължава от 10 до 19 ч. В 14 ч. в зала „Хасково“ е предвидена дискусия по темите: „Новите дроги – рискове при употреба“ с гост-лектор д-р Иван Добринов и „Законът за нас“ с лектор съдия Николов от Районен съд-Хасково. В 15 ч. е насрочено състезание по плуване на басейн „Фантазия“.

Стартира програма "Хасково срещу дрогата`2016"
netinfo

На 24 юни от 8 до 18 ч. продължават спортни занимания с децата в ученическа възраст, като ще е осигурен безплатен достъп до спортните площадки „Авеню“ и ще бъдат организирани мини турнири.
От 11 до 13ч. ще отвори врати творческа работилница за най-малките, с участието на „Мега арт“ в две мобилни шатри в парка до пл. „Общински“.
За 12 ч. на площад „Общински” е предвидена инициативата „Еньовден – празник на билките и здравето” с представяне на Еньовски танц и български народни танци от фолклорен танцов състав „Южняци“, с ръководител Васко Димов, минаване под Еньовски венец от билки и цветя за здраве. И в този ден базарът ще продължи от 10 до 19ч.Той ще бъде закрит в 17 ч. на 25 юни.