Шампиони по фигурно пързаляне в Хасково
Шампиони по фигурно пързаляне в Хасково / Община Хасково

Шампиони по фигурно пързаляне  показаха свои съчетания на ледената пързалка в Хасково по повод Деня на зимното предизвикателство. По покана на общината на леда се представиха едни от най-добрите състезатели на Кънки клуб  “Денкова-Стависки”, основан през 2003 г. Председател е Албена Денкова, Почетен гражданин на Хасково.

Хасково, ледена пързалка
Община Хасково

Симпатиите на публиката спечелиха 10-годишната Мария Манова – републикански шампион в категория Бейсик новис, носител на Купа Европа, Ивелина Байчева на 13 г. – републикански шампион и носител на Купа Европа за 2016 г., Никола Златанов на 16 години–медалист от държавни и международни състезания, Кристина Григорова на 14 г. –шампион на България и връстничката й Елиза Панчева многократен носител на купа Европа за деца и юноши и многократен шампион на България. Всички са национални състезатели.
 

Ледената пързалка в Хасково
Община Хасково

След демонстрациите публиката също имаше възможност да се пързаля със състезателите. Националите показаха тънкости и даваха насоки и кураж на начинаещите. През целия ден ползването на ледената пързалка в Хасково бе безплатно.