Родителство без стрес, Димитровград
Родителство без стрес, Димитровград / netinfo
Първа среща на интерактивната групова терапия "Родителство без стрес"  организират в Клуба на дейците на културата в Димитровград днес от 14 часа. Инициатори са психолозите от Хасково Мария Йорданова и Георги Станков.

Програма включва дискусии за връзката дете-родител, общуване с детето, как приема то раздялата на родителите. Сред темите са и тези за детските страхове, както и емоционалното, интелектуално и социално развитие на детето.

Планирани са общо 18 групови срещи в течение на 10 месеца. Ще се провеждат два пъти месечно в малки групи - максимум от 9 души, като графикът ще е съобразен с ангажиментите на участниците и празничния календар. Продължителността на всяка среща е 1,5 - 2 часа.

"Родителство без стрес" няма нищо общо с класическите "училища за родители". Подходът ни е силно интерактивен и основан на преживяване, осмисляне и споделяне, като фокусът на групите  е върху силните страни и на родителите, и на децата, а не върху дефицитите. Няма да изнасяме лекции, като вместо това предвиждаме разнообразни техники: работа по казуси, психодраматични техники, арт-терапевтични упражнения, казват инициаторите Георги Станков и Мария Йорданова.