Ретро Рейсинг и италианско преследване на картинга в Хасково
Ретро Рейсинг и италианско преследване на картинга в Хасково / DarikNews, архив

Картинг пистата в Хасково днес е домакин на „Ретро Рейсинг". Проявата се организира за шеста поредна година и е част от годишния календар на  националното сдружение на ретро клубовете в България, а входът- свободен за публиката. Според предварителната програма от 10 до 13 ч. днес ще се проведе ретро парад, а крайният срок за записване и заплащане на таксите за участие, е до началото му. За 12.30 ч. организаторите са обявили брифинг с участниците за всички дисциплини.

"Ретро Рейсинг" и италианско преследване на картинга в Хасково
netinfo

В следобедните часове- от 13 до 18 ч. по програма следва т. нар. италианско преследване в категории ретро автомобили и автомобили след 1990 г. В началото са включени: майсторско управление, полигон, змейка, заден и страничен гараж по хронометър. От 14 ч.- италианско преследване в две категории: ретро и БМВ клубове с драг щафета, драг жива сила и дядо вади ряпа (БМВ). За 18.30 ч. е обявено награждаване на победителите в заведението на картинг пистата в Хасково. За първите трима са предвидени шампанско и купи, а за всички участници- поощрителни награди.

35 ретро автомобили участваха в състезанието на картинг пистата край Хасково в края на март миналата година. Близо 50 бяха тогава колите, представени на изложението, преди старта на надпреварата в т. нар. италианско преследване. С ретро автомобили от София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Габрово и 10 коли от Хасково бе своеобразният парад през 2011 г.