Райна Йовчева ще бъде мажоритарният кандидат на БСП
Райна Йовчева ще бъде мажоритарният кандидат на БСП / netinfo

Областният управител Райна Йовчева ще бъде мажоритарният кандидат на БСП в Хасково на предстоящите избори за Национален парламент. Номинацията й е излъчена от Областния съвет на партията днес.

На второ място в пропорционалната листа на „Коалиция за България", след водача Емилия Масларова, да бъде областният лидер Минка Русева е гласувало червеното партийно ръководство. Областният съвет на БСП предлага трети в листата, на мястото определено за гражданска квота, да бъде заместник-председателят на ДАМС професор Веселин Маргаритов. Лидерът на БСП-Димитровград Митко Петров е четвърти, според резултата от гласуването. Следват Смиляна Нитова, Иво Щерев, Владимир Бамбалов, Христо Цветков, Мирослав Райдовски, Вълчан Тодоров. Последен в подредената от Областния съвет на БСП изборна листа е заместик-министърът на  околната среда и водите Чавдар Георгиев.

Предложенията на Областния съвет на БСП-Хасково ще бъдат изпратени на националното партийно ръководство. Окончателнотото решение за мажоритарния кандидат и листата на „Коалиция за България" в Хасковски район ще бъде на Националния съвет на БСП.